«Схоже на оголошення війни»: Лукашенко про блокаду Литвою транзиту товарів до Калінінґрада (ВІДЕО)

У російському Петербурзі відбулися перемовини лукашенка та путіна

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко на зустрічі з російським президентом володимиром путіним сказав, що блокада транзиту деяких товарів до Калінінґрада «схоже на оголошення війни».

Про це повідомляє «РИА Новости», з посиланням на зустріч лукашенка й путіна.

"Нас дуже напружує та ситуація і та політика, яку проводять наші сусіди. Ви в загальних рисах знаєте: це керівництво Польщі й керівництво Литви. Політика спрямована на конфронтацію.. І вам їх вистачає, особливо в Україні.

Останнім часом найманців найбільше з Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять і підштовхують. Але політика огидна, поведінка — агресивна.

Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про їхні замисли призупинити транзит із росії через білорусь до Калінінґрада, ізолювати Калінінґрад. Ну слухайте, це суголосно з оголошенням війни! Це ж неприпустимо подібні речі в сучасних умовах", — зазначив лукашенко.

Самопроголошений президент білорусі додав, що він сподівається на жорстку і дзеркальну відповідь росії на ці «ворожі дії» Литви.

Путін запевнив, що росія надасть відповідне озброєння для білоруської армії, аби посилити так звану оборону «Союзної держави» на тлі агресивних дій  Заходу.

Лукашенко прилетів 24 червня до москви. У ході свого візиту він запланував провести перемовини з путіним.

Нагадаємо, що в Україні можуть посилити захист кордону з росією та білоруссю.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також