Схуднути без надмірних фізичних навантажень: як позбавитися ваги за допомогою ходьби

Способи, як правильно ходити, щоб позбутися зайвих калорій

Фото ілюстративне

До літа кожна людина прагне привести себе «у форму», мати красиве, струнке, привабливе тіло, відчувати себе впевненіше та здоровіше. На жаль іноді заважає зайва вага, позбавитись якої вкрай складно. Всі  ми обізнані з важливістю регулярних фізичних вправ і їхній позитивний вплив на наше фізичне, а також емоційне здоров’я та спалювання зайвих кілограмів. Однак не всі можуть собі це дозволити. Брак часу, протипокази щодо фізичних навантажень не сприяють купівлі абонементу в зал чи самостійним виснажливим тренуванням. Для бажаючих схуднути без фізичних навантажень є ще один спосіб це зробити – щоденна ходьба. Як правильно ходити, щоб позбутися зайвих калорій, у матеріалі «Варта 1».

Чомусь переважна більшість людей вважає, що лише фізичні навантаження дають ефект і лише тоді, коли ми не маємо змоги підняти ні рук, ні ніг після тренування. Однак дослідженням доведено, що навіть легкі навантаження можуть давати доволі позитивний ефект.

«Лайт»-версія яка може бути корисною для спалювання зайвих кілограмів - це LISS (Low Intensity Steady State Cardio) - кардіотренування низької інтенсивності в постійному темпі. LISS включає в себе ходьбу для схуднення. Тренування LISS має тривати не менше як пів години, або 45 хвилин, проте за бажанням тривалість можна збільшити і до 90 хвилин. Єдина умова - працювати в постійному темпі, без зупинок. Це може бути тривала безперервна прогулянка з песиком, або швидка прогулянка по парку  чи в межах вашого мікрорайону.

Пропонуємо декілька способів схуднення за допомогою прогулянки:

Поступово набираючи темп

Збільшення поступово швидкості може допомогти вам швидше спалювати небажані калорії. Це також корисно для збільшення витривалості організму. Не залежно від того, чи ви ходите на прогулянці, чи по біговій доріжці, просто спробуйте поступово набирати темп.

Ходьба вгору

Спробуйте знайти парк із невеликим підйомом, щоб пройтися ним, або вулицю.  Така ходьба збільшить активацію м'язів ніг, стимулює м'язи литок, сідничні м'язи, підколінні сухожилля.

Прогулянки три рази на день

Якщо ви не можете знайти час, щоб вийти довгу прогулянку, можете їх розділити. Спробуйте три двадцяти хвилинні прогулянки, щоб витрачати менше часу на день. Багаторазові прогулянки також можуть покращити серцево-судинну систему.

Додаткова вага – обтяжуючий жилет (або наплічник)

Простим способом додати до ходьби фізичного навантаження стане обтяжливий жилет. Це збільшить навантаження на м'язи. Одягніть жилет з вагою, або наплічник, перед тим поклавши туди щось важке (пляшки з водою, книги, речі) і пройдіться у звичному темпі. пам'ятайте, що вага має бути розприділена симетрично. 

Правильна постава

Тримайте голову та спину прямо, а плечі розслабте. Корпус тримайте напруженим, старайтесь робити крок з п'ятки на носок.

Окрім ваги є ще й інші переваги для вашого здоров’я від ходьби:

  • Покращення настрою. Регулярні прогулянки заспокоюють вашу нервову систему, знижують напади гніву, роздратування, агресії.  Ходьба може суттєво покращити ваш настрій після важкого робочого дня
  • Зниження ризику серцево-судинних хворіб. Прогулянкова ходьба впродовж пів години мінімум п’ять разів на тиждень знизить ризик появи  серцево-судинних захворювань на 30%.
  • Нормалізація артеріального тиску. Регулярна ходьба може знизити кров’яний тиск, а також знизити ризик тахікардії на 30 відсотків.
  • Покращення травлення. Рух під час прогулянки допомагає поліпшити рухливість шлунку, нормалізувати травлення.
  • Зміцнення кісткової тканини. Ходьба допоможе зробити ваші кістки більш міцними, здоровими, еластичними.
  • Покращення ментального здоров’я. Розум стає більш креативним. Вчені довели, що ходьба збільшує творчий потенціал людини, оскільки під час прогулянки ви маєте можливість для формування нових ідей.
  • Покращення стану ніг.  Зниження варикозу, помірні навантаження сприятимуть покращенню загального вигляду ваших ніг.

Тому, окрім позбавлення від небажаних кілограмів ви отримаєте багато приємних бонусів, за які вам подякує ваш організм. Також пам’ятайте, що в процесі схуднення важливу роль відіграватиме і правильне харчування.

Читайте також: чи справді біг ефективний для схуднення та що варто про нього знати

Баланс фізичних навантажень та здорова дієта допоможе вам здійсненні вашої цілі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена