Сікорський заявив, що Польща зобов'язана збивати ракети рф над Україною

Глава МЗС Польщі назвав це "обов′язком"

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща та країни, що межують з Україною, мають “конституційний обов’язок” збивати російські ракети до їх входження у їхній повітряний простір.

Про це він сказав  в інтервʼю Financial Times.  

"Членство у НАТО не скасовує відповідальність кожної країни за захист власного повітряного простору – це наше конституційне зобов’язання. Коли ворожі ракети націлені на вхід у наш повітряний простір, збити їх буде законною самообороною", - зазначив він.

Сікорський наполягає на праві Польщі перехоплювати снаряди росії після того, як невідомий об’єкт – імовірно, це був російський дрон – увійшов до простору країни під час масованого обстрілу України 26 серпня.

"Що ближче ракета до цілі, коли її перехоплюють, то більший ризик для жителів та інфраструктури Польщі. Отже, для Варшави краще збивати ракети на більшій висоті над Україною", - додав міністр.

Читайте також: НАТО скептично ставиться до ідеї про спільне збиття дронів над Україною

Під час нещодавнього візиту до Києва президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що у НАТО ще немає спільної думки щодо збиття російських ракет засобами країн Альянсу над територією України, але вони можуть дійти згоди з цього приводу.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також