Сили оборони отримали поставку оновлених бронеавтомобілів Senator MRAP

Оновлена модель озброєння

Українські військові отримали партію новітньої бронетехніки канадського виробництва Senator MRAP. Про це повідомляє Defence Blog. Бронеавтомобілі постачила компанія Roshel Smart Armored Vehicles.

Оновлена модель має покращений захист від підриву на мінах, що забезпечує додаткові переваги для військових при виконанні різних бойових завдань. Машину розробили з урахуванням досвіду використання Senator у військах Сил оборони України під час повномасштабної війни.

Roshel представила нову версію бронемашини Senator у варіанті MRAP наприкінці травня цього року, тоді ж стартувало виробництво.

Машина призначена для розміщення до 10 військових і забезпечує високий рівень захисту від вибухових пристроїв та засідок, забезпечуючи безпеку екіпажу.

Senator у варіанті MRAP успішно пройшов серію випробувань та продемонструвала свою придатність. Балістичні та випробування вибухом проводила сертифікована НАТО незалежна лабораторія США.

За його словами, Кабінет міністрів підтримав постанову, розроблену Міністерством оборони стосовно цього питання, тож тепер БПЛА та засоби РЕБ швидше потраплятимуть до військових.

Читайте також: Зеленський і Ердоган провели телефонну розмову

«Тепер допуск безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби до експлуатації відбуватиметься на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик. Також держзамовник зможе закуповувати БПЛА та засоби РЕБ, якщо вони провели із виробниками спільні відомчі випробування», - зазначив очільник Міноборони.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також