Сільський голова на Івано-Франківщині вимагав у учасника АТО хабар у 40000 гривень

PM895image006
PM895image006

Щоб отримати гарантовану державою земельну ділянку на території сільської ради, учаснику антитерористичної операції довелося заплатити «чималеньку» суму. Правоохоронці встановили, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, на протязі березня 2016 – травня 2017 років вимагав від АТОвця неправомірну  вигоду в розмірі 40  тисяч гривень  за надання у приватну власність земельної ділянки. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

 У ході документування злочинних дій оперативниками УЗЕ в Івано-Франківській області Нацполіці у березні поточного року було задокументовано отримання фігурантом першого траншу неправомірної вигоди в сумі  500 доларів США.

2 червня службовця було затримано у салоні власного автомобіля під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1 тисяча доларів США та 1 тисяча гривень.

 Правоохоронці встановили, що всього від земельних операцій посадовець отримав 2 тисячі доларів США та 1 тисячу гривень.

Сільському голові загрожує покарання, передбачене за  ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини