Символічно: російські військові облаштували штаб на чернігівській свинофермі

Територією ферми їздили БТРи, окупанти розстріляли автобус з персоналом

Ілюстрація: Волинь нова

Після звільнення Чернігівщини аграрні підприємства та ферми регіону поступово відновлюють роботу. Свинокомплекси теж зазнали збитків від окупантів — були зруйновані деякі приміщення, обмежений доступ до кормів, зріс падіж свиней, повідомляє SEEDS.

Символічним є той факт, що саме в одному зі свинокомплексів на Чернігівщині (СТОВ «Україна») російські військові влаштували свій штаб.

“Наш свинокомплекс зазнав чималих втрат від російської агресії. І мова йде не тільки про «бідні» раціони з зернових для тварин, а й про фактичну окупацію підприємства. Територією ферми їздили БТРи, на базі підприємства окупанти влаштували так званий штаб, у столовій та адмінбудівлі розтрощили вікна, двері, камери, оргтехніку, розстріляли автобус з персоналом. За відсутності електроенергії не могли підвезти дизпаливо для генераторів, щоб ворожі війська не скористалися можливістю поповнити запаси пального”, — розповів Андрій Іваненко, представник СТОВ «Україна».

Підприємство вдалося врятувати, завдяки тому, що персонал продовжував працювати, попри небезпеку.

“Ветлікар практично жив на фермі увесь час, начальник охорони та управляючий фермою пробиралися повз окупантів на роботу кожен день: добиралися до тварин манівцями — під обстрілами через городи, кладовища та розбомблену бронетехніку. Якби не їх героїзм та відданість справі, втрати були б непомірно більшими”, — говорить Андрій Іваненко.

Наразі на підприємстві підраховують збитки та повертаються до звичного режиму роботи.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також