Син захоплювався Бандерою: батько та мати Зінченка у суді прокоментували обвинувачення сина (ВІДЕО)

Мама вважає, що син не вбивав Ірину Фаріон

Сьогодні, 5 серпня, батько та мати підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеслава Зінченка, були на засіданні у Львові. Про це пише Суспільне.

Військовослужбовець Федір Зінченко розповів, що досі не зміг поспілкуватися з сином.

Останній час він мало спілкувався з сином, адже воює у «гарячих точках».

«Мало з ним спілкувався. Писав тільки: »Привіт, у мене все добре, я живий«. Коли його затримали, я був ще там, на Сході. Мені спеціально надали зараз відпустку, щоби я приїхав на суд. Післязавтра я їду. Я не мав змоги з ним поспілкуватися. Нема побачень за цією статтею. Спілкуюся через адвоката. Поки сторона обвинувачення не довела причетність В'ячеслава Зінченка до цього злочину. Я вас дуже прошу: він ще обвинувачений, а не винний», — сказав Зінченко.

Мама В'ячеслава Зінченка вважає, що син не вбивав Ірину Фаріон.

«Він не винен. По-перше, немає ніяких доказів. По-друге, як мати я знаю, що він не винен», — сказала Олена Зінченко.

Батько додав, що син є патріотом і не пов'язаний з російськими неонацистськими організаціями:

«В’ячеслав — прихильник моноетнічної держави. Він дуже добре розуміється на українському націоналізмі. Він ще в січні, коли йому ще не було 18, заявив, що хоче служити в ЗСУ. Я сказав, що піхота — то не для тебе. І порадив йому закінчити курси БпЛА, які він закінчив у Львові у березні. Про що є відповідний сертифікат. Якихось друзів з курсів мав і мав до них приїхати».

За даними Еспресо, мати В’ячеслава Зінченка каже, що її син захоплювався Степаном Бандерою.

У нього є навіть така футболка з капюшоном, забула як вони називаються, і там пише «Мій герой Степан Бандера»  - сказала Олена Зінченко. 

На запитання, чому саме її син сьогодні є підозрюваним у вбивстві Ірини Фаріон, мати відповіла, що це, ймовірно, «якась політична гра».

Справа стосовно підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також