Синоптики попередили українців про зміну погоди

Можливий перший сніг

Фото ілюстративне

З наступного тижня до України прийде сильне похолодання. Також до наступних вихідних навіть може випасти сніг. Про це попередила синоптикиня Наталка Діденко.

«Похолодання очікується з наступного тижня. А ближче до наступних вихідних, 18–19 листопада, можливий сніг», — спрогнозувала вона.

Також про холод та сніг попереджає і народний синоптик Стас Щедрін. За його словами, до України йдуть морози та сніг — «намести може до пів метра». Втім, де саме може засніжити, він поки не зміг сказати.

«Від 14 числа до України з північного-сходу надійде холодне арктичне повітря. Внаслідок цього очікується значне похолодання до –2–5 градусів вдень та до –6–11 ночами. В Україні може дуже захурделити, намести може до 20–40 сантиметрів снігу», — розповів синоптик.

«Я не нагнітаю, тільки попереджаю, що, нажаль, Україну приморозить і 50 на 50, що засипе снігом, намести може до півметра», — попередив він. 

Натомість до наступного понеділка, 14 листопада, в Україні буде відносно тепло — 8–10 градусів тепла, а на заході — до +14.

Тим часом завтра, 11 листопада, Наталя Діденко попереджає про дощову погоду. «Невеликі опади будуть вночі у західних областях, а вдень на півночі, місцями у центральній частині країни та на Одещині». Дощитиме у п’ятницю також у Києві.

Як повідомлялося раніше, прогноз погоди у Львові та області.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена