Синоптики повідомили, якою буде погода наприкінці лютого

В Україні похолодає та пройде мокрий сніг

В Україні найближчими днями може різко погіршитися погода: подекуди похолодає та пройде мокрий сніг. Про це пишуть «ФАКТИ».

Заступниця начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня повідомила: «28 лютого очікується переміщення атмосферних фронтів з півночі на південь, що призведе до невеликих опадів у вигляді снігу та мокрого снігу, а на півдні — до дощу. 1−3 березня поле високого тиску визначить погоду без опадів. Ночами мінімальна температура коливатиметься від 0 до 6 морозу, вдень максимальна температура поступово підвищиться від 0 до плюс 6».

У четвер, 24 лютого, у більшості регіонів України — без опадів, невеликі дощі можливі лише в Луганській області та в Криму, швидкість вітру — близько 10 метрів на секунду. Найхолодніше буде на сході країни — плюс 4 вдень, а на Херсонщині повітря прогріється до 10 градусів тепла.

У п’ятницю, 25 лютого, невеликі дощі пройдуть на заході країни, а також місцями — на півдні та сході. У східних областях та місцями на півночі вдень до плюс 4, а в Івано-Франківській та Чернівецькій областях у денний час очікується до 10 градусів тепла.

У суботу, 26 лютого, в Україні очікується сонячна погода без опадів, швидкість вітру — близько 10 метрів на секунду. У Сумській та Харківській областях удень стовпчики термометрів опустяться до позначки плюс 3. Найтепліше буде на Миколаївщині — вдень до плюс 10 градусів.

У неділю, 27 лютого, в Україні без опадів, швидкість вітру — близько 10 метрів на секунду. Найхолодніше буде у північних областях, де подекуди вдень буде плюс 3 градуси, а на Херсонщині повітря прогріється до 9 градусів тепла.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також