Ситуація на Донбасі: ЗСУ відбили 8 атак росіян і знищили їхню техніку

За добу окупанти обстріляли 46 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 39 цивільних об’єктів

ФОТО: інформативне

На Донецькому та Луганському напрямках українські військові відбили сьогодні, 30 травня, 8 атак ворога, на двох локаціях ще тривають бої.

Про це повідомляє Угруповання Об'єднаних сил у «Facebook».

 «Уздовж усієї смуги оборони на Донецькому та Луганському напрямку ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за добу окупанти обстріляли 46 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 39 цивільних об’єктів, з них: 33 житлові будинки, школу, дитячий садок, завод залізобетонних конструкцій, цех теплоелектростанції та магазин.

У результаті цих обстрілів загинули щонайменше 3 цивільних особи, ще 7 отримали поранення і травми різного ступеню тяжкості. Дані про точну кількість загиблих, поранених, руйнування та пошкодження в обох областях уточнюються.

«Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 8 атак ворога. На 2 локаціях ще тривають бої. Наші відважні воїни завдають рашистським загарбникам втрат у живій силі і техніці», — сказано у зведенні.

Так, за цю добу військовослужбовці угруповання Об'єднаних сил знищили:

  • 1 танк;
  • 4 артилерійські системи;
  • 5 бойових броньованих машин;
  • 2 ворожих автомобіля.

Крім того, підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили крилату ракету Х-59МК.

Нагадаємо, що ЗСУ вибили російських окупантів з Миколаївки, на Херсонщині.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також