Ситуація на Львівщині: стан об’єктів, які зазнали ушкоджень через ракетні удари ворога, житло для ВПО

На сьогодні у області пошкоджено 86 об’єктів інфраструктури

Фото: інформативне

Від початку повномасштабної війни РФ здійснила 18 ракетних обстрілів по Львівській області.

Пошкоджено 86 об’єктів, з них 36 приватних та 20 багатоквартирних житлових будинків, об’єкти військової та критичної інфраструктури, заклади освіти, готелі, підприємства, медустанова та відділення поліції.

Про це у «Facebook» розповів голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

«Станом на сьогодні? за кошти місцевих бюджетів та приватних підприємств відновили 30 об’єктів. Найбільш дороговартісним є відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

За попередніми підрахунками, на відновлення 5 таких об’єктів в області необхідно понад 360 мільйонів гривень. Ці об’єкти подали для фінансування в межах Програми Офісу президента «Fast Recovery»», — йдеться у повідомленні.

Очільник львівської обласної адміністрації підкреслив важливість створення та обладнання прихистків для тимчасових гостей Львова.

«Ми планували до кінця літа переселити усіх ВПО зі шкіл у гуртожитки або інші місця, які більш придатні для проживання за заклади освіти. Станом на сьогодні у 66 закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти проживає 1773 людини. Місцевій владі дали доручення найближчим часом знайти для вимушених переселенців альтернативні місця для проживання», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, на даний час ремонтується 25 об’єктів у 20 територіальних громадах.

Це дозволить створити близько 2700 місць для проживання вимушено переселених осіб.

«Осінь буде непростою. Ми не можемо передбачити дій ворога. Ми не можемо до кінця спрогнозувати, яким буде опалювальний сезон. Але ми уже вистояли понад 6 місяців цієї війни, коли прогнозування також було неможливим. Ми щодня стаємо міцнішими. Віримо у ЗСУ, віримо у власні сили. Переможемо», — підкреслив Козицький.

Нагадаємо, на Львівщині розпочалась підготовка до опалювального сезону.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також