Ситуація на сході України: знищено понад 30 окупантів, відбито 7 атак на Донбасі

На трьох ділянках Донбасу ще тривають бої

ФОТО: інформативне

На Донбасі з початку доби Збройні сили України відбили 7 атак російських загарбників, на трьох ділянках ще тривають бої.

Про це повідомило угруповання Об’єднаних сил та Оперативно-тактичне угруповання «Схід».

Зокрема, уздовж усієї смуги оборони окупанти застосовують бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдають ракетно-бомбові удари по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

«Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 7 атак ворога. На 3 локаціях ще тривають бої», — йдеться у повідомленні.

Водночас українські воїни за добу, що минає, знищили 1 танк, 6 автомобілів та збили безпілотник типу «Орлан-10».

«Окупанти обстріляли понад 40 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях. Лише на Донеччині зруйнували і пошкодили 15 цивільних об’єктів, з них: 14 житлових будинків, коксохімічний завод. У результаті цих обстрілів загинуло щонайменше 3 цивільних осіб, ще 5 отримали поранення і травми різного ступеню важкості», — сказано у повідомленні.

Водночас, українські військовослужбовці угруповання «Схід» за добу знищили понад 30 російських загарбників.

«Захисники України продовжують стримувати агресора в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, сьогодні, 28 травня, українські воїни знищили до 33 окупантів та 5 важких артилерійських гусеничних тягачів (АТТ).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також