Ситуація в Києві та області станом на цю добу

Що відбувається в місті та області після звільнення від загарбників

Фото ілюстративне

Нова доба протистояння українського народу російським окупантам у Києві та області ознаменувалася тим, що  рятувальники продовжують усувати наслідки дій окупантів, пише «Уніан».

Влада столиці та регіону попереджає, що повертатися до домівок людям ще зарано — існує загроза для мирного населення.

У режимі онлайн інформуємо, що відбувається в Києві та області сьогодні.

10:15 год. У Києві з початку вторгнення пошкоджено 208 житлових будинків, 46 шкіл, 29 садів та 1 дитячий будинок. Пошкоджень також зазнали 13 адміністративних будівель, 2 спортивні об’єкти, 5 об’єктів соціальної сфери, 17 — охорони здоров’я, 10 — культурної сфери, 48 об’єктів транспортної інфраструктури.

09:49 год. Змінено розклад руху поїздів Київського метрополітену. 

09:24 год. У Києві відновили роботи сервіси з прокату велосипедів та електросамокатів. Місто закликає всіх учасників руху дотримуватися правил дорожнього руху.

09:06 год. У Бучі встановили особу 163 місцевих мешканців, убитих окупантами. Нині по місту зібрали близько 320 тіл убитих мирних мешканців — заявив міський голова Анатолій Федорук.

06:10 год. Станом на 6:00 год, ніч у столиці пройшла спокійно, повітряних тривог зафіксовано не було.

03:55 год. У місті Ірпінь, що на Київщині запровадили триденну комендантську годину. Вона триватиме до 9:00 год 11 квітня.

00:51 год. Президент України Володимир Зеленський відреагував на повернення іноземних дипломатів до Києва. За словами глави держави, присутність іноземних дипломатичних місій у Києві — це чіткий сигнал агресору. «Не губернське місто Росії, а українська столиця», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення в незалежну Україну розпочалося вранці 24 лютого.

Ворожі війська завдавали ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Потім почалася атака на житлові будинки, є жертви серед мирного населення і втрати серед ЗСУ.

Додамо, що у березні українські військові звільнили від окупантів Київську область. Побачене в передмістях Києва шокувало весь світ — російські окупанти розстрілювали мирне населення і знущалися з них. Багато тіл в Бучі були знайдені із зав’язаними за спиною руками. Ці звірства вже називають Бучанською різаниною.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також