Ситуація в регіонах України станом на понеділок 21 березня

Фото ДСНС, Луганщина. Ілюстрація

Ситуація по регіонах, станом на 21 березня, залишається контрольованою. У деяких областях, зокрема Херсонській, з кожним днем наближається до критичної. Про це передає «Укрінформ» у зведеній інформації обладміністрацій про ситуацію в регіонах станом на 8:00 год.

Ніч на Херсонщині була неспокійною, лунали вибухи, обстріли. Ця інформація уточнюється. Загалом, ситуація в регіоні з кожним днем наближається до критичної. У більшості віддалених районів і тих громадах, де перебувають російські війська, — майже гуманітарна катастрофа. Щодня зростає кількість місць, де загарбники роздають свою гумдопомогу. Усе це робиться під зйомки відеокамер російських ЗМІ.

На Київщині ніч пройшла відносно спокійно, попри постійні повітряні тривоги. Ворог відмовився від активних дій та активно окопується, зводить фортифікаційні спорудження, намагається налагодити логістику. Тривають бої та обстріли у Макарові, Бучі, Гостомелі, Ворзелі. Загарбник веде хаотичний обстріл соціальної інфраструктури та житлових масивів. Переміщення ворога зафіксовано у Вишгородському і Броварському районах.

Триває оборона Чернігова, обстріли міста, вчора війська рф обстріляли багатоповерхівки, промислові райони. Вночі оголошувались повітряні тривоги у Чернігові та області. У Чернігові немає світла, опалення, проблеми зі зв’язком, більша частина міста без газу.

Артобстріли передмістя Сум тривають уже тиждень, як і цієї ночі. Також вночі була повітряна тривога. Був здійснений напад на завод Сумихімпром. Зараз загрози людським життям немає. 

На Житомирщині — нічні тривоги. Ворог здійснив ракетний удар по одному із сіл Коростенського району, зруйновано промислову будівлю. Жертв немає.

У Кіровоградській області спокійно, вночі оголошувалась одна тривога.

На Дніпропетровщині вранці оголошувалась тривога. Загалом ситуація спокійна.

Вночі у Харкові було кілька ворожих атак, є загоряння житлових будинків, працюють рятувальники. Увечері внаслідок останнього обстрілу в районі ХТЗ загинули двоє мирних жителів, зокрема 9-річна дитина. Водночас, атаки рф з неба над Харковом суттєво зменшилися. На сьогодні фіксуються ворожі розвідувальні літальні апарати. Збройні сили України на деяких напрямках перейшли до контратаки, на дальніх підходах до Харкова розбивають ворожі колони. 19 березня у Дергачівському районі мобільний підрозділ Нацгвардії знищив велику кількість живої сили і техніки рф. Російські війська намагаються просунутися у напрямку Ізюма, але ЗСУ ведуть бої.

У Запорізькій області ніч пройшла без змін. За вказівкою військових з 16:00 год 19 березня запроваджена комендантська година до ранку понеділка, 21 березня.

На Рівненщині декілька повітряних тривог оголошувались вночі.

На Волині та Закарпатті ніч минула спокійно.

На Вінниччині ніч пройшла спокійно, проте зранку була повітряна тривога.

У Хмельницькій області і Тернополі станом на ранок ситуація спокійна, вночі були повітряні тривоги.

У Черкасах ситуація спокійна.

На Львівщині вночі лунали повітряні тривоги.

На Полтавщині ніч минула спокійно, зранку лунала повітряна тривога.

У Чернівцях ніч була спокійною, а в Івано-Франківську оголошувалась одна повітряна тривога.

На Луганщині вночі були обстріли Лисичанська та Рубіжного. 19 березня відкривався гуманітарний коридор, ситуація була відносно спокійною у Сєвєродонецьку. Водночас, за добу у Сєвєродонецьку і Рубіжному пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів.

На Донеччині вночі тривали обстріли по всій лінії «Авдіївка, Мар’їнка, Торецьк». У Мар’їнці — спроби прориву. Місто сильно зруйноване. Важка ситуація в Маріуполі — голод, вуличні бої. Люди намагаються самотужки виїхати з міста. В окупованих селищах поблизу Маріуполя — Мангуш, Мелекине — зібралося багато біженців. На решті території області ситуація напружена, але здебільшого контрольована, крім Волновахи.

Миколаїв ворог обстрілював із «Градів», оголошувалась повітряна тривога. Тривають бої в області. Ведеться евакуація людей із сіл, які відстояли, та доставка гуманітарної допомоги. У частині населених пунктів відсутнє тепло та світло.

В Одесі ніч була спокійною, зранку — повітряна тривога. В акваторії фіксували ворожі кораблі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також