Ситуація з Covid: у Першому ТМО Львова прокоментували захворюваність у місті (ВІДЕО)

Люди звертаються з уже задавненими формами хвороби, що призводить до тривалого, стаціонарного лікування.

Фото ілюстративна

На сьогоднішній день в Дитячій лікарні Першого медоб’єднанні Львова перебуває на лікуванні  91 дитина з підтвердженим Covid-19, З них 2 в реанімації, поступило за добу 21 дитина. Про перебіг хвороби, особливості цієї хвилі  розповіла «Варта1» у коментарі Ольга Кушнір, лікар-терапевт Першого медоб’єднання Львова

«На сьогоднішню добу маємо близько 300 пацієнтів в лікарнях. На ШВЛ — з них знаходиться 31 пацієнт. Ця хвиля є більш непередбачуваною, тому що клініка (ред. — клінічні прояви хвороби) наростає повільно, подекуди маскуючись під звичайні хвороби. Пацієнти не придають цьому значення, перебувають без відповідного лікування. Тому маємо задавнені випадки, які призводять до погіршення тану та стаціонарного лікування», — повідомила медик.

Загалом, важчий перебіг спостерігається у старших людей — 65–75 років.

Молоді люди також поступають. У них спостерігається більш яскравий клінічний перебіг.

«Люди думають, що в них звичайна застуда, а це в більшості випадків ковід», — додала лікарка.

Щоб вберегти себе від хвороби лікарі радять дотримуватись маскового режиму, використовувати засоби індивідуального захисту, уникати місць скупчення людей, і за перших симптомів звертатися до лікаря.

Загалом за статистикою, 407 пацієнтів перебуває в Лікарні швидкої — 312, реанімація 31, поступило за добу 46; 8-ма лікарня — 95, реанімація 8, поступило за добу 7. Загалом в Першому медоб’єднанні 498 госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 (діти і дорослі).

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена