Скандал довкола відбудови «Охмадиту»: в МОЗ зробили заяву

Тендер виграла компанія «із завищеними цінами»

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прокоментував інформацію ЗМІ, що нібито конкурс на ремонт «Охматдиту» виграла компанія «із завищеними цінами». Міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок щодо тендеру. Про це повідомив очільник відомства Віктор Ляшко.

Він нагадав, що 8 липня агресор здійснив терористичну атаку на найбільшу дитячу лікарню країни. При цьому відновити потужності, щоб діти могли продовжувати лікування – «завдання №1».

«На підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих учасниками Конкурсу документів робочій групі НДСЛ »Охматдит« рекомендували обрати переможцем конкурсу товариство з обмеженою відповідальністю »Буд-Технолоджі«. Про що було публічно повідомлено керівником лікарні. Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи», - зазначив Ляшко.

За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких з’явились для проведення конкурсу. 

Переможцем Конкурсу обрали ТОВ « Буд-Технолоджі». Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи.

«Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок. Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий», – каже Ляшко.

На завтра глава МОЗ анонсував брифінг на цю тему, де усі охочі будуть мати можливість поставити питання.

«Ми не просто відбудуємо Охматдит,  а обов'язково зробимо його ще кращим, потужнішим та сучаснішим. Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші. Ми – за максимальну прозорість і підзвітність», – запевнив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що переможцем конкурсу з ремонту дитячої лікарні «Охматдит» стала компанія Буд-Технолоджі, яка оцінила роботи в 307 мільйонів гривень. Журналісти «Наші Гроші» стверджують, що це нібито одна з найдорожчих пропозицій. Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також