Скандал на Одещині: хворий чоловік помер одразу після мобілізації

У нього була епілепсія

На Одещині місцевий ТЦК та СП збирався мобілізувати людину з інвалідністю дитинства. Про це повідомив громадський активіст Павло Поламарчук у своєму фейсбуці.

Інцидент стався в маленькому селищі Ширяєве Одеської області. Там вже відбувся похорон місцевого жителя Бориса, якого знало все місто. 

«Прийшло багато людей, обурених беззаконням. Хоронять місцевого добряка, якого знало все містечко. І якого, по суті, вбили ТЦК та ВЛК при ТЦКСП», - заявив Павло Поламарчук.

Борис був людиною з інвалідністю дитинства, він працював на місцевому ринку.

«Борису вручили повістку та одразу, по методу Одеської, та й не тільки вже Одеської оптимізованої ВЛК за 20 хв «обстежили». Визнавши, звісно, придатним, оскільки у нього не було 5-8 тис доларів. Та одразу, як тут прийнято, відправили на розподіл.», - розповів Павло Поламарчук.

 Його визнали придатним до військової служби і одразу відправили до частини.

«Вночі йому стає погано... на ранковому строї стався епілептичний напад, втратив свідомість. Лікарі в частині були не в змозі надати йому кваліфікованої допомоги, а просто ходили і спостерігали. Ввечері стався ще один напад, і лікарі констатували смерть», - повідомив активіст.

Читайте також: росія подвоює витрати на війну

За даними місцевих, Борис навіть не мав паспорта.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також