Скандал отримав продовження: мовознавиця спричинила арешт хлопця, який підтримує Україну (ФОТО)

І що можна сказати?

Фото з відкритих джерел , Ірина Фаріон

Мовний  скандал, який спричинили заяви львівської мовознавиці, колишньої депутатки Ірини Фаріон отримав продовження. На цей раз на тимчасово окупованих територіях – у Криму. Про це інформує низка пабліків.

Повідомляється, що російське фсб заарештувало хлопця, який написав лист-підтримку Ірині Фаріон.

Мовознавиця виклала скриншот з іменем хлопця у себе в Telegram-каналі. Згодом з’явилися пости про його арешт.

У коментарях користувачі просили прибрати прізвище хлопця, однак Фаріон відповіла:

Нагадаємо, 5 листопада вийшов ефір програми «Рандеву з Яніною Соколовою», де філологиня Ірина Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування «Азов»). Вона сказала, що не може назвати їх українцями.

Екскомандир полку «Азов», майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін відповів на закиди мовознавиці Ірини Фаріон.

Вранці 7 листопада після інтерв'ю з мовознавицею уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав, що звернувся до Національної поліції України, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо дискримінації. Лубінець прямо не назвав прізвища Фаріон, однак його заява з'явилася на тлі скандалу з нею, який зараз обговорюють у соцмережах.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також