Скандал з рейдерством по-ужгородськи: забирають «Взуття», інакше – тюрма (ФОТО)

В самому центрі міста злочинно переоформили приміщення на своїх афілійованих та підставних осіб

Фото: міський депутат Маєрчик Павло Степанович, з матеріалу Антикор

Понад десяток років триває спір між учасниками товариства «Магазин «Взуття» та його минулою директоркою Наталією Запорожець, яка в 2011 році єдине приміщення засновників – магазин площею 140 кв.м. в самому центрі міста, злочинно переоформила на своїх афілійованих та підставних осіб, позбавивши решту дев’ять засновників їхнього єдиного майна. Інформацію про це оприлюднено в матеріалі Антикор

Справа за три роки пройшла всі можливі інстанції.

Зокрема, рішення загальних зборів товариства, яким нібито, всі учасники товариства погодили Наталії Запорожець продати приміщення, господарськими судами було визнано недійсним. Підставами для цього стало те, що протокол зборів засновників товариства був підроблений, а самі люди участі у загальних зборах, вигаданих директором, участі не приймали, продавати магазин не хотіли. Посилання на суддівські вердикти з Єдиного державного реєстру судових рішень:
Рішення 1
Рішення 2
Рішення 3

Згодом, в 2015 році, рішеннями судів всіх інстанцій приміщення магазину були вилучені від осіб, на яких такі було переоформлено Наталією Запорожець та повернуто товариству «Магазин «Взуття».

Усі данні з Реєстру можна переглянути за посиланнями:

Рішення 4
Рішення 5
Рішення 6
Рішення 7
Приміщення фактично були повернуті засновникам товариства державними виконавцями разом з правоохоронними органами, адже це супроводжувалось значним опором та спричиненим резонансом.

Суддя Ганна Фазикош, фото з матеріалу Антикор


«Однак, Наталія Запорожець, для досягнення рейдерської мети, залучила підприємця Павла Маєрчика, відомого хорошими відносинами з представниками судової влади в області. Останній, заручившись підтримкою судді апеляційного суду Ганни Фазикош та її брата судді міського суду Олексія Фазикоша, успішно реалізує рейдерське захоплення майна товариства», - йдеться у матеріалі ЗМІ.

Так, в 2021 році, а повторно в 2023 році, на догоду рейдерам апеляційним судом, який очолює суддя Ганна Фазикош, відмінено остаточні рішення судів про повернення приміщень товариству.

Документи з Реєстру можна переглянути за посиланням:

Рішення 8
Рішення 9
Як стверджується у матеріалі: "після скасування таких рішень апеляційного суду, підприємець Павло Маєрчик висуває мажоритарному засновнику товариства, Юрію Дорошу, ультиматум: віддати корпоративні права в товаристві «Магазин «Взуття», а в разі відмови – будуть задіяні всі заходи впливу, аж до ув’язнення".

Фото: міський депутат Маєрчик Павло Степанович, з матеріалу Антикор

 

В червні 2023 року суддя Олексій Фазикош в межах кримінального провадження прийняв ухвалу про взяття Юрія Дороша під варту із визначенням застави в 12 млн. грн.  До речі та до порівняння – нещодавно заступнику міністра аграрної політики, якого звинуватили у зловживанні на суму понад 62,5 млн грн., було визначено заставу у розмірі 805 тис. грн.

Це лише 1,29% від ймовірних збитків державі, тоді як Юрію Дорошу, аби вийти на волю на період розгляду справи, потрібно сплатити 157% від завданої шкоди.

Очевидно, що таке судове свавілля та грубе порушення прав людини у виконанні суддів Ганни та Олексія Фазикош не буде залишено без відповідної перевірки та правового реагування.

Читайте також: в центрі Львова з’явилось незаконне будівництво (фото)

Журналісти пообіцяли уважно слідкувати за відправленням «правосуддя» .

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена