Скандал з ТЦК на Закарпатті: прикордонники затримали науковця в готелі, звинувативши в спробі незаконного перетину кордону

І в втретє відправили у військову частину

ФОТО: ілюстративне

На Закарпатті прикордонники прийшли у готельний номер до киянина, звинуватили його в спробі незаконного перетину кордону і передали його працівникам ТЦК. У військком у нього відібрали військовий квиток і видали новий документ, з яким тричі відправляли до військової частини. Про цей випадок написав на своїй Facebook-сторінці народний депутат від “Слуги народу” Георгій Мазурашу.

 За його словами, ця історія розпочалася 31 січня, коли громадянина, який багато років працював у столичній науковій установі, прикордонники забрали з готельного номера, де він зупинився. 

“Відвезли в Солотвино. Там склали протокол [про спробу незаконного перетину кордону]. Сказали: підпиши і поїдеш (поширена практика обманом добиватися підпису, або дій). Наївний науковець підписав. Думав, ну, доведеться через суд добиватися скасування брєдового протоколу. Але… Не відпустили. Помістили в камеру...Потім завезли в ТЦК”, - йдеться в дописі нардепа.

Після цього, як повідомляє Георгій Мазурашу, у затриманого почалися поневіряння — у військкоматі у нього забрали телефон і військовий квиток, де була відмітка, що він знятий з обліку в столичному районному ТЦК. Натомість йому видали новий військовий квиток, оформили “придатність” і відвезли у військову частину під Львовом.

За словами нардепа, львівські військові відмовилися від “бійця”, а коли він отримав телефон, то викликав поліцію, повідомивши про те, що відбулося. Але оскільки у чоловіка претензій до цієї військової частини не було, поліцейські ніяк не відреагували.

“Звідти завезли в Рівненську область. Там продовжили приниження, моральний тиск. Але теж не прийняли, бо бачили, що не для військової служби чоловік. З Рівненщини повезли знову в ТЦК на Закарпаття. Там знову помістили в підвал. Звідти повторно завезли на Львівщину. Де оформили у військову частину”, - описав ситуацію Георгій Мазурашу.

За словами нардепа, чоловік знову викликав поліцію і написав заяву, але “поліцейські щось там похіхікали із знайомими військовими і поїхали”.

Георгій Мазурашу повідомив, що коли “новобранця” привезли на ВЛК, він через те, що лікарі ігнорували його проблеми зі здоров’ям, “на емоціях” почав кидатися на них з ножиком та  порізав собі вени.

Читайте також: 34-річний чоловік з Дніпропетровщини Сергій Грішин, якого 21 січня викрали представники Чернівецького ТЦК, на днях він потрапив в реанімацію за загадкових обставин

“Але цю людину наша “совкова” неадекватна система все одно хоче загнати на фронт. Навіщо?!..” - написав депутат.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк