Скеровано до суду справу щодо заволодіння нардепом з Львівщини 93 млн грн «Укрзалізниці»

«Схеми Дубневича»

Фото ілюстративне з відкритих джерел

7 лютого 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ «Укрзалізниця». Про це повідомляє НАБУ.

Слідство вважає, що народний депутат України разом ще з вісьмома особами організував схему, в результаті якої Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» впродовж грудня 2015 — березня 2017 рр. здійснила процедуру закупівлі стрілочної продукції за суттєво завищеними цінами не у виробника, а через дві компанії-посередниці, бенефіціарним власником однієї з яких є народний депутат України.

У результаті, філія «ЦЗВ» ПАТ «Укрзалізниця» закупила товар за суттєво завищеними цінами, внаслідок чого зазнала 93,28 млн грн збитків. Слідство з’ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою.

У січні 2019 семи особам, причетним до реалізації корупційної схеми, повідомили про підозру. Згодом, у лютому, затримали та повідомили про підозру ще одному учаснику — колишньому заступнику керівника Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

У травні 2019 року розслідування стосовно цих вісьмох осіб завершили.

У жовтні 2019 року, після згоди Верховної Ради України, коло підозрюваних поповнив народний депутат, організатор схеми.

Як повідомляв «Укрінформ», 31 жовтня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про притягнення народного депутата Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Він підозрюється у заволодінні 93,2 млн грн на схемі з закупівлі Укрзалізницею стрілочної продукції.

2 листопада 2019 року ВАКС обрав Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави 100 млн грн.

Вже 7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід і взяв Дубневича під варту з можливістю застави в розмірі 90 мільйонів гривень.

За Дубневича внесли заставу 8 листопада, того самого дня він вийшов із СІЗО.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також