Скіфське золото повертають до України

Повернення музейних предметів

Як повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики, з 2014 року експонати були представлені на виставці Крим – золотий острів у Чорному морі у Нідерландах. 

Документ про повернення скіфського золота підписали т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв та виконувач обовʼязків директора університетської бібліотеки Амстердамського університету доктор Фред Вірмен. 

Музейні предмети включають колекції Кримських  республіканських установ Центральний музей Тавриди, Керченський історико-культурний заповідник, Бахчисарайський історико-культурний заповідник та Національного заповідника Херсонес Таврійський.

Читайте також: Медикам не вдалося врятувати 46-річного чоловіка, якого у важкому стані доправили до лікарні із гір Закарпаття

«Повернення артефактів особливого історичного та культурного значення – це знаковий та багатогранний процес. Він об’єднує правові, музейні, дипломатичні та логістичні аспекти. Ми з нетерпінням чекаємо повернення колекцій, одна з яких відома як скіфське золото, додому в Україну», – повідомив Ростислав Карандєєв.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також