«Скільки годин до відключення світла»: львів’ян попереджають про сумнівні сайти

У «Львівобленерго» закликають не користуйтесь іншими додатками, які пропонують дізнатися про відключення

У Львові мережею поширили зручний сайт, який начеб-то допомагає дізнатися коли не буде світла. Однак до його розробки «Львівобленерго» немає відношення. У компанії офіційно закликали довіряти виключно офіційним сторінкам, сайту ЛОЕ та чат-ботам.

«Важливо! Офіційна інформація про відключення лише на сайті, офіційних сторінках у соцмережах та чат-ботах «Львівобленерго». Не користуйтесь іншими додатками, які пропонують дізнатися про відключення», — звернулися 19 листопада в «Львівобленерго» до користувачів.

Офіційну інформацію можна отримати на сайті — https://loe.lviv.ua/.

Як пояснив у дописі голова «Варта 1» Ігор Зінкевич, Інтернетом поширюють сайт, який ніби то дає інформацію про графік відключень електроенергії у Львівській області на понеділок, 21.112022 — 1, 2, 3 група.

«Так як не бачу інформації про цей сайт на офіційних сайтах «Львівобленерго» і в приватній розмові вони не підтверджують інформацію по сайту, та, загалом, про інформацію в ньому — вона застаріла на сьогодні, вони не мають стосунку до створення цього сайту. Мене насторожує навіщо збирають дані людей на цьому «Telegram»-каналі», — повідомляє Ігор Зінкевич.

Також, насторожує інформація про допомогу проєкту на цьому невідомому сайті.

«Тому не варто довіряти не офіційним джерелам. Отже, очікуємо офіційного пояснення від «Львівобленерго»», — додав Ігор Зінкевич.

Раніше в «Укренерго» повідомили деталі про ситуацію зі світлом сьогодні. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена