Скільки працівників має бронювання від мобілізації через «Дію»: у Мінекономіки назвали кількість

Бізнес активно бронює працівників від мобілізації

Станом на 28 липня поточного року кількість бронювань співробітників критично важливих підприємств у «Дії» сягнула 76 тисяч осіб. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Активно розвивається і електронне бронювання. На сьогодні через платформу »Дія« забронювали 76 тисяч співробітників критично важливих підприємств і тих підприємств, які працюють на потреби Сил безпеки та оборони. І це лише від минулої середи, коли послуга запрацювала», - написала вона. 

Додамо, що понад тиждень тому у «Дія» запрацювало електронне бронювання. Повідомляється, що на електронне бронювання вже в перші дні був величезний попит. Лише за першу добу забронювали 15 тисяч людей.

Порядок бронювання та категорії осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, визначає насамперед Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Важлива умова - підприємство має бути визнаним критичним. 

Читайте також, кого призвуть на службу після оновлення даних: відповіли у Міноборони

Процес оформлення так званої відстрочки застосунок «Дія» може блокувати. Це стається переважно через відсутність працівника у реєстрах військовозобов'язаних.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також