Скільки ракет та безпілотників випустив ворог по заходу України: результат роботи ППО

Загалом в зоні відповідальності ПвК Захід було 19 ракет

У зону відповідальності ПвК «Захід» сьогодні вночі залетіли 19 крилатих ракет та 7 ворожих ударних безпілотників. Про це інформує голова Львівської ОВА Максим Козицький

За тією інформацією, яка є зараз, 8 ракет наші воїни ППО збили, також знищили усі сім «шахедів».

Частину з них – у Львівській області. Решту – в інших областях.

Зона відповідальності ПвК «Захід» – це не лише Львівщина, це також Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області.

Загалом над Україною цієї ночі знищили 43 повітряні цілі.

У Повітряних силах уточнили, що в ніч на 24 березня 2024 року російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – рф.) та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ - рф., мис Чауда – Крим).

«До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України», - додали Повітряні сили.

Читайте також: у Львівській ОВА повідомили про наслідки ворожої атаки

В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена