Скільки ракетоносіїв росія тримає у морях: відповіли у ВМС

Військові попередили про загрозу

Речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук заявив, що російські окупанти продовжують утримувати щонайменше один споряджений ракетоносій у Чорному морі. про це він сказав в ефірі телемарафону.

«Перебуває в Чорному морі підводний човен, це так звана »Варшав'янка«. У нього має бути на озброєнні 4 ракети, за уточненими даними. Загалом же, дві одиниці, друга наразі ще уточнюється, оскільки ця інформація не проста у верифікації. Однак підводний човен є і ймовірно він споряджений», – розповів Плетенчук.

Він також додав, що росія продовжує утримувати свій флот в Азовському морі, де, на думку російських окупантів, він може почуватися у безпеці від українських дронів.

 «В Азовському морі в нас, на жаль, перебуває ціле ударне угруповування. Це три носії крилатих ракет – малі ракетні кораблі, також три великі десантні кораблі – різні моделі. Також зазвичай їх супроводжує ще кілька мінних тральників. Але набір доволі суттєвий і можна вважати, що в них на озброєнні 20 ракет може бути, враховуючи те, що ще чотири вони використали минулої доби», – додав Плетенчук.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також