Скільки ще росіяни зможуть наступати на Донеччині: прогноз аналітиків Інституту вивчення війни

У ISW припускають, що операція ЗСУ в Курській області та посилення російського пріоритету підтримки темпу наступу на Донеччині може призвести до більшого навантаження на оперативні резерви, що залишилися

Російські загарбники не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всьому східному фронті. Як йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), наразі країна-агресор володіє ініціативою на всьому полі бою, що дозволяє їй визначати місце, час, інтенсивність та вимоги до ведення бойових дій.

За даними аналітиків, окупанти скористалися цими перевагами для визначення темпу наступу і змогли реалізовувати більш стійкі операції та здебільшого уникати кульмінації.

 При цьому для підтримки поточного наступу російські війська докладали тривалих зусиль для створення стратегічних і оперативних резервів ще напередодні літа 2024 року. Однак ворог, ймовірно, втратив і задіяв багато з цих резервів навесні та влітку.

У зв'язку з цим аналітики ISW припускають, що операція ЗСУ в Курській області та посилення російського пріоритету підтримки темпу наступу на Донеччині може призвести до більшого навантаження на оперативні резерви, що залишилися. Тому з часом це навантаження проявиться на здатності рф підтримувати послідовні наступальні дії в усій зоні бойових дій на всьому театрі воєнних дій.

Читайте також, ISW: операція у Курській області дозволила українським бійцям перехопити ініціативу на одній ділянці фронту

«Подальша передислокація російських військ до Курської області також ще більше послабить здатність росії підтримувати наступальні операції на північному сході і сході України. Хоча російські війська, скоріш за все, почнуть знижувати наступальну активність на менш пріоритетних ділянках фронту, а не будуть робити це рівномірно по всій лінії фронту», - підсумували в Інституті вивчення війни.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також