Скільки буде коштувати автоцивілка у 2020

Вартість автоцивілки у 2020 році
Вартість автоцивілки у 2020 році

Вартість на автоцивілку в Україні зростає регулярно, законодавство змінюється. Тому водії завжди повинні тримати руку на пульсі та слідкувати за цим питанням, незалежно від того, коли закінчується їх річне страхування.Вартість автоцивілки у 2020 році

За попередніми даними ніяких нових змін в розрахунку вартості понад ті, які були у вересні 2019, не планується. Вартість, як і раніше, буде залежати від місця прописки власника авто. Дорожче автоцивілка ціна 2020 — для жителів великих міст, дешевше для провінції. Також вартість буде залежати від обсягів двигуна, наявності або відсутності франшизи. Крім того на вартість впливає додаткове добровільне покриття. На сьогодні офіційної інформації стосовно росту вартості немає.

Пільги на автострахування


Автоцивілка — це обов’язковий документ для всіх водіїв на території України. Але існує категорія людей, яка може розраховувати на оформлення страховки на пільгових умовах, це власники:

  • пенсійного посвідчення;

  • посвідчення про інвалідність другої групи;

  • посвідчення учасника війни;

  • чорнобильського посвідчення першої або другої категорії.


Як розрахувати ціну автоцивілки


На сайтах дуже важко знайти точну інформацію щодо вартості страховки. Оскільки на цей показник впливає марка, місце реєстрації власника авто. Для розрахунку вартості можна скористатися онлайн-калькуляторами, які представлені на сайтах-агрегаторах. Алгоритм дій:

  1. Знайти на сайті калькулятор для розрахунку автоцивілки.

  2. Ввести інформацію про авто, об’єм двигуна й адресу прописки.

  3. Натиснути на «розрахувати».

  4. Калькулятор в автоматичному режимі надасть дані щодо діючих цін в залежності від зазначених даних. Зі списку доступних компаній для оформлення автостраховок залишається тільки вибрати оптимальний варіант.


Типи страховки авто


Автостраховку умовно ділять на:

  • страховки відповідальності водія — автоцивілка, Зелена картка. Автоцивілка це обов’язковий документ для пересування територією України. Вартість стартує від 370 грн у невеликих містах, та від 1020 грн для мешканців столиці. Зелена картка — це така сама страховка, але для пересування за кордоном;

  • розширення до автоцивілки ДЦВ, яке розширює ліміти виплат по автоцивілці. Наприклад, максимальний ліміт по базовій автоцивілці 130 тис грн, с додатковим розширенням виплата зростає до 1 млн грн;

  • не обов’язкове страхування авто (Каско).


Раніше обговорювалася можливість підвищення страхового покриття для українців, а також про підвищення вартості автоцивілки у 2020. Але, поки що, ніякої офіційної інформації про це не з’являється.

varta1.com.ua: Новини