Скільки митців загинуло на фронті під час повномасштабної війни: відповідь Мінкультури

Точицький наголосив, що питання збереження української ідентичності як частини європейської спадщини є завданням національної безпеки

У Міністерстві культури України розповіли, скільки українських митців загинули на фронті з початку повномасштабної війни росії проти України.

Зокрема, мовиться про 123 військовослужбовця.
Також рф зруйнувала або пошкодила понад тисячу об'єктів культурної спадщини в Україні. Про це Микола Точицький сказав в ефірі "Єдині новини"

"Ця війна не лише за території, вона спрямована на знищення усього українського - культури, мови, ідентичності. Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців", - зазначив міністр.

Точицький наголосив, що питання збереження української ідентичності як частини європейської спадщини є завданням національної безпеки. Тому для цього, за його словами, у міністерстві ініціюють обговорення з іноземними партнерами способи збереження української культури та повернення того, що викрала росія. 

Раніше повідомляли: Зеленський висловився про закінчення війни

"Наші колеги чітко розуміють, що ця війна має ознаки геноциду. Ми будемо робити все, аби таким чином це було представлено в міжнародних судових інституціях", - підкреслив політик. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також