Складний був вибір: багато претендентів на посади у САП мають проблеми з наркотиками – голова комісії

Коваль не уточнила, на які посади претендували конкурсанти, в яких виявили наркотики

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Багато хто з конкурсантів на посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) має проблеми з наркотиками. Хтось вживав їх раніше, а хтось вживає і досі.

Про це на своїй сторінці повідомила голова комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП Катерина Коваль, інформує «Главком».

За даними Коваль, поліграфологи, які тестували кандидатів, встановили, що 17 із 43 претендентів на посади в прокуратурі вживали чи вживають наркотичні засоби.

«У матеріалах Комісії зберігаються висновки, поліграми та відеозаписи досліджень. Складним був вибір», – розповіла голова комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Більше того, Коваль додала, що «кандидати організованими групами ходили на курси протидії поліграфу. Міжнародники на користь деяких кандидатів чинили тиск на поліграфологів».

Читайте також: на полігоні Львівщини знайшли у критичному стані солдата-наркомана.

Голова комісії також опублікувала посилання на законопроект №9454, згідно зі змінами до якого було запроваджено додаткові процедури «для зміцнення довіри суспільства до судової влади, що передбачає перевірку суддів на детекторі брехні». При цьому голова комісії не уточнила, на які посади поліграф виявив дані результати.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий