Слідчі встановили обставини запуску ракет по ТЦ у Кременчуці, — СБУ (ВІДЕО)

Слідчі Служби безпеки України встановили обставини запуску ракет по ТЦ «Амстор» у Кременчуці, внаслідок якого загинули мирні люди. Про це заявив Голова СБУ Іван Баканов.

За його даними, спецслужба збирає численні докази, що підтверджують — окупанти свідомо вчинили воєнний злочин.

«Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області РФ. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області.

На відео з моментом удару чітко видно — окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів. Можна порівняти і супутникові знімки міста до та після обстрілу», — йдеться у повідомлення Голови СБУ.

Вигадки роспропаганди спростовуються беззаперечними фактами.

У СБУ додали, щодо обстрілу заводу, то жодних складів із військовою технікою там не було: він виробляв асфальтозмішувальні установки.

«Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії — це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються», — додав Іван Баканов.

Нагадаємо, російські окупанти вдарили ракетами по торговельному центру у Кременчуку, де було понад тисячу цивільних.

Голова МЗС росії Сергій Лавров цинічно брехав, повідомивши, що окупанти бомбардували начебто ангар зі зброєю у Кременчуці, а торговий центр загорівся в результаті детонації цих боєприпасів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також