Словаччина офіційно повністю припиняє військову допомогу Україні

Депутати підтримали програму

ФОТО: ілюстративне

У вівторок, 21 листопада, Парламент Словаччини затвердив  уряд, сформований прем'єр-міністром Робертом Фіцо, і підтримав політичну програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні, планує повільно скорочувати бюджетний дефіцит і запровадити новий банківський податок. Про це інформує Reuters.

Агенція нагадує, що Фіцо переміг на виборах у вересні завдяки кампанії, спрямованій проти критичних ЗМІ, західних партнерів і ліберальної політики, і 25 жовтня президент Словаччини Зузана Чапутова вчетверте призначила його прем’єр-міністром. Минулого тижня коаліція прийняла свою політичну програму, а парламент підтримав її під час голосування у вівторок.

Програма, зокрема, містить передвиборчу обіцянку Фіцо припинити офіційну військову допомогу Словаччини Україні, попри те, що сусідня країна бореться з вторгненням росії, і домагатися припинення військових дій.

Читайте також: раніше Словаччина повідомляла, що відмовляється від подальшої військової допомоги Україні

 Опозиція у парламенті Словаччини проголосувала проти програми, пославшись на напади Фіцо на незалежні ЗМІ та звільнення високопосадовців поліції, які розслідували дії членів нової правлячої коаліції на предмет хабарництва.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також