«Слуги народу» вигнали з фракції підозрілого нардепа

СБУ з’ясує обставини перебування Олексія Ковальова на окупованій території

Фото: obozrevatel

Народного депутата Олексія Ковальова виключили з партії «Слуга народу». Підозрюють у державній зраді, бо підтримує російських окупантів у Херсонській області.

Як передає «Апостроф», про це йдеться у спільній заяві політичної сили «Слуга народу» та парламентської фракції «СН».

У заяві наголошується, що політик перебуває на захопленій окупантами території, спілкується з російськими військовими, які не застосовують до нього жодних дій. Також нардеп не бере участі у національному опорі проти російської окупації. Сам він стверджує, що займається наданням людям гуманітарної допомоги.

Ще він не приїздить на засідання Верховної Ради та не голосує за важливі у воєнний час законопроєкти. Пояснень керівництву фракції Ковальов не надав.
«Олексій Ковальов, народний депутат України, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область), наразі, перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв’ю медіа, є цілком добровільно», — йдеться у заяві.

Така поведінка та випадки спілкування з окупаційними військами викликають підозру у державній зраді. З огляду на це, було ухвалено рішення про зупинення членства Олексія Ковальова у фракції.

Вони закликали Офіс генпрокурора та Службу безпеки України порушити кримінальну справу для розслідування обставин перебування Ковальова на окупованій території.

Раніше ми писали, що російські окупанти раптово відмовилися від своїх планів провести у тимчасово окупованій Херсонській області незаконний референдум.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також