Служба безпеки України затримала підполковника СБУ, який передавав ворогу дані на своїх колег по службі (ФОТО)

Під час обшуку у зрадника виявили велику кількість валюти....

Фото: Офіс Генерального прокурора України

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з ДБР викрило співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Як повідомляє СБУ, після повномасштабного вторгнення він почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) посадовцю повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора України,  підполковник СБУ приховано збирав службову інформацію за результатами оперативно-розшукової діяльності та інформацію, яка становить державну таємницю. Зокрема його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи мессенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора.

Під час обшуків виявлено мобільні телефони, сім-картки російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

Фото: ОГП

Як повідомлялося, суд залишив під вартою авіалюбителя, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також