Служба безпеки України оголосила пропагандиста Шарія у розшук: йому інкримінують державну зраду

thumbnail-tw-20200613111955-3382
thumbnail-tw-20200613111955-3382



У четвер, 25 лютого, Анатолій Шарій не з’явився в Службу безпеки України для участі у допиті у якості підозрюваного за державну зраду. Його оголошено в розшук. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідчі СБУ ознайомили адвоката Анатолія Шарія В. Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному. Адвокатові також вручено клопотання щодо обрання запобіжного заходу Шарію, яке далі буде скеровано до суду.

Нагадаємо, 16 лютого, блогеру Шарію було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.


На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Шарій, на своїй сторінці у «Facebook», написав, що тепер йому не треба зайвий раз доводити в ЄС, що всі справи на нього в Україні — «це чиста політика». Він заявив, що підозра йому не вручена і повістка про виклик на допит також.

varta1.com.ua: Новини