Смерть одразу після мобілізації: медики назвали офіційну причину смерті

Вічна пам'ять!

Керівник Ширяєвської центральної районної лікарні Валерій Бень повідомив ТСН, що має в розпорядженні звіт керівництва ВЛК щодо мобілізованого Бориса Глушака.

Зі слів лікаря, Глушак за останні п'ять років не звертався по медичну допомогу та у звіті ВЛК зазначимо, що хлопець не мав скарг, коли він проходив комісію.

«В мене є пояснювальна від голови нашої ВЛК. На обліку у лікаря-психіатра, нарколога й невролога Борис Глущак не перебував. По медичну допомогу з приводу шизофренії, епілепсії, психрозладів не звертався. За останні п'ять років по медичну допомогу він не звертався зовсім. І скарг не мав на той час, коли проходив комісію», – повідомив Бень.

Причиною смерті Глушака став набряк головного мозку.

Водночас він заявив, що дані про інвалідність хлопця – відсутні.

«Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, яке було видано в Миколаївській області, де він помер, причиною смерті вказано набряк головного мозку. Дані щодо інвалідності чи інвалідності з дитинства – відсутні. Звідки інформація про інвалідність – я не знаю. Можливо, люди самі вирішили, що він мав інвалідність. В лікарні ці дані відсутні зовсім», – сказав Бень.

Він повідомив, що зранку мобілізований знепритомнів, а ввечері помер.

Обставини мобілізації та надання меддопомоги вже перевіряє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я.

Також, розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини.

Читайте також: хворий чоловік помер одразу після мобілізації

За даними місцевих жителів Борис був людиною з інвалідністю дитинства, він працював на місцевому ринку.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт