Смертність від глобальної нестачі продовольства може бути навіть більшою, ніж кількість загиблих у війні

Люди вмиратимуть через нестачу зерна та продовольства

Смертність від глобальної нестачі зерна та продовольства через вторгнення Росії в Україну «може бути навіть більшою, ніж кількість загиблих безпосередньо у війні». Про це заявив у вівторок міністр транспорту Великобританії Грант Шеппс.

Шеппс сказав, що «дуже стурбований» цим питанням, і зустрівся зі своїм українським колегою Олександром Кубраковим минулого тижня в Німеччині, щоб обговорити, як можна створити інфраструктуру для забезпечення вивозу зерна з України.

«Мене особливо турбує ситуація в Україні. Ми бачили це варварське вторгнення Путіна», — сказав Шеппс.

«Мене дуже хвилює те, що ми бачили багато життів втрачених в Україні, ми могли бачити ще більше життів втрачених в інших місцях світу через нестачу зерна та продовольства, що може бути навіть більше, ніж життів, втрачених безпосередньо під час війни. Тож нам потрібно знайти рішення, щоб отримати це зерно», — додав Шеппс.

Шеппс сказав, що, хоча він не може вдаватися в подробиці своєї зустрічі з Кубраковим, «є багато різних потенційних способів вивезти зерно та інші товари з країни, а також товари в країну».

«Я думаю, що це абсолютно важливо, щоб ми це зробили, інакше може виникнути сильний голод і навіть голод, який може перевищити кількість учасників самої війни», — додав Шеппс.

За його словами, є «багато складнощів» щодо вивезення зерна з України, у тому числі видобутої води поблизу південного портового міста Одеси.

Шеппс зауважив: «Важко переоцінити, наскільки Україна була і є житницею світу». 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також