“Смотрящого” львівської в’язниці судитимуть за злочин

Наповнював так званий «общак»

Фото ілюстративне

На Львівщині судитимуть 23-річного ув’язненого, який оголосив себе «смотрящим» та скоював злочини уже перебуваючи за ґратами. Про це повідомили, 18 липня, у прес-службі прокуратури Львівської області.

«Слідство з’ясувало, що уродженець Рівненщини, відбуваючи своє п’ятнадцятирічне покарання за умисні вбивства у колонії, отримав статус «смотрящого за блоком». Засуджений незаконно поширював злочинний вплив на території установи виконання покарань, забезпечував наповнення так званого «общака». Зокрема, фігурант, погрожуючи фізичною розправою, змушував іншого засудженого сплатити неіснуючий борг — скинутись грошима в «общак»», — повідомили в прокуратурі.

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного ув’язненого за фактами поширення злочинного впливу та вимагання неіснуючого боргу (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 189 КК України).  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Нагадаємо раніше у Львові засудили до 9 років 6 місяців “смотрящого” установи виконання покарань, який продавав засудженим наркотики.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також