Снайпер СБУ ліквідував ворожого військового з рекордної відстані (ВІДЕО)

3800м!

Снайпер Служби безпеки України встановив світовий рекорд результативного пострілу в майже 4000 км. Він ліквідував військового рф з відстані у 3800 метрів. Про це повідомили у прес-службі СБУ  у суботу, 18 листопада.

«Цей постріл спецпризначенець Служби безпеки здійснив з української гвинтівки «Володар Обрію», – повідомили у прес-службі.

Важить така снайперська гвинтівка від 15 до 17 кілограмів. «Володар обрію», кажуть військові ЗСУ, пробиває броню БТРа та БМП.

В СБУ додали, що на відео чітко видно влучання в окупанта і переляк загарбників, що стояли поруч.

На опублікованих кадрах видно влучання і страх загарбників, які стояли поруч.

«Снайпери СБУ змінюють правила світового снайпінгу, демонструючи вміння ефективно працювати на фантастичних дистанціях», – зазначили у прес-службі.

Для довідки:  «Володар обрію» – багатоцільова мультикаліберна снайперська гвинтівка, розроблена однойменною українською компанією. В основі розробленого патрона 12,7×114«HL» лежить куля калібру 12,95 мм у гільзі від патрона 14,5×114 мм. Гвинтівка призначена для проведення диверсійних та контрдиверсійних дій (зокрема в умовах пустель та гірської місцевості), знищення снайперів супротивника, розрахунків великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) та боротьби з легкоброньованою технікою супротивника. 

Заявлена ​​виробником максимальна дальність прицільного пострілу – 3200 м-коду, а ефективна дальність снайперського пострілу – 2500 м-коду.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена