Сьогодні шоста річниця жорстокого вбивства Степана Чубенка

image
image

Шість років тому, 25 липня 2014 року, троє бойовиків із Донецька закатували за проукраїнську позицію 16-річного школяра Степана Чубенка, який був воротарем юнацької команди краматорського «Авангарда». Про це пише «Главком».

У липні 2014 Степана затримали у Донецьку бойовики так званого батальйону «Керч». Їх було троє — комбат бандформування Вадим Погодін (кличка «Кєрчь»), а також Максим Сухомлинов (кличка «Буба») та Юрій Москальов (кличка «Жора»). Причиною затримання стала синьо-жовта стрічка на рюкзаку, а серед речей — шарф футбольного клубу «Карпати».

Степана штовхали з ноги, поки сидів, прив’язаний під комендатурою. Зуби вибили. Повели до берега річки, де руки скрутили за спиною скотчем, футболку — на голову. Кросівки з нього перед розстрілом зняли. «Кєрчь» підозрював Чубенка в участі в «Правому секторі» та підпалі одеських ватників.

У документах слідчих вказано, що «Сухомлинов був на краю окопу. Він зробив постріл в область потилиці неповнолітнього Чубенка, який стояв на колінах в окопі з зав’язаними за спиною руками. Враховуючи, що після пострілу Степан подавав ознаки життя, Погодін узяв у Сухомлинова пістолет і зробив ще не менше чотирьох пострілів в потиличну частину голови Чубенка».

Вбили хлопця в селі Горбачево-Михайлівка, що в 22-х кілометрах від Донецька.

Шістнадцятирічний Степан з друзями організував команду КВК і опікувався дитячим будинком у рідному місті. Цікавився історією, державними справами. На початку війни брав участь у мітингах на підтримку територіальної цілісності України, носив воду і продукти українським військовим, які прибули у місто. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор так званої «ДНР».

varta1.com.ua: Новини