Сьогодні тринадцять разів пролунав Дзвін Пам’яті за полеглими Захисниками України

8da864814d82bdd233cccc766f42fc7e515a419c
8da864814d82bdd233cccc766f42fc7e515a419c

Сьогодні, 13 лютого, у Міністерстві оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України.


У заході взяли участь рідні полеглих Героїв, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу Збройних Сил України, військовослужбовці Київського гарнізону та слухачі Академії патрульної поліції.


Також вшанувати пам’ять загиблих Захисників України прийшли представники Збройних сил іноземних держав — учасники XI Міжнародної спартакіади «Офіцерські старти», яка з 12–14 лютого триває у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.


Дзвін Пам’яті пролунав тринадцять разів...


У цей день в 2015 році віддали життя, захищаючи Україну від російського агресора:


Прапорщик ДІХТЯР Іван Іванович.


Старшина ЄЛЕФТЕРІАДІ Валерій Степанович.


Солдат ІВОЛГА Сергій Олексійович.


Старший лейтенант КАМОРНИКОВ Денис Миколайович.


Солдат ОРЛОВСЬКИЙ Петро Орестович.


Старший солдат ПАВЛЮК Олег В’ячеславович


Солдат РЯСКОВ Микола Васильович.


Солдат СИЧ Тарас Степанович.


Молодший сержант міліції ДОМЧЕНКО Владислав Анатолійович.


Молодший сержант міліції КАРПО Сергій Едуардович.


Молодший сержант міліції ЛАГОВСЬКИЙ Віктор Анатолійович.


Прапорщик міліції ЛЕХМІНКО Ігор Ігорович.


Молодший сержант міліції СТРЄЛЕЦЬ Дмитро Анатолійович.


Зокрема, п’ять років тому, 13 лютого 2015 року, у Дебальцеві під час бою загинули бійці батальйону «Львів» Влад Домченко та Ігор Лехмінко.

Ігор Ігорович Лехмінко — прапорщик Міністерства внутрішніх справ України, доброволець, з серпня 2014-го — міліціонер, батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

13 лютого 2015 року загинув у бою в Дебальцевому, попавши під обстріл під час виконання бойового завдання з вивозу поранених із РОП «Мойша». Вдома залишилися батьки, дружина, син Юрій. З почестями поховали героя на Львівщині в рідному Яворові 28 березня 2015 року.

Указом Президента України № 316/2015, від 8 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Ігор Ігорович Лехмінко був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).



Домченко Владислав Анатолійович виріс у м. Львові. Був єдиним сином у родині.

У серпні 2014 року 36-річний патріот України добровільно зголосився на службу в батальйон «Львів» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області.

У січні 2015 року його разом з іншими бійцями відрядили для охорони громадського порядку та роззброєння бойовиків на Донеччину, в м. Дебальцеве. Це була його друга ротація. Під час виконання бойового завдання у м. Дебальцеве разом із бійцями батальйону «Артемівськ» він потрапив під артилерійський обстріл.



Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

varta1.com.ua: Новини