Сьогодні у Львові попрощалися з прикордонником Ігорем Дашком, який підірвав себе гранатою, щоб зупинити росіян у Маріуполі (ФОТО)

Похований Герой України Ігор Дашко на Марсовому полі

Фото: ДПСУ

 

У Львові сьогодні, 21 червня, попрощалися з Героєм України Ігорем Дашком.

Прикордонник загинув ще рік тому під час оборони Маріуполя. Останніми словами, які він вимовив по радіостанції, стали «Слава Україні».

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, сьогодні у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові під час панахиди вшанували пам'ять Героя та провели міську церемонію прощання з воїном. Попрощатися з побратимом прийшли представники Адміністрації Державної прикордонної служби України, колеги та персонал Західного регіонального управління, 1-го прикордонного загону та 23-го загону Морської охорони, містяни.

Похований Ігор Дашко на Марсовому полі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України Ігорю Дашку присвоєно звання Герой України (посмертно). Також офіцеру присвоєно військове звання «полковник» (посмертно).

Фото: ДПСУ

Відповідно до волевиявлення львів’ян, 29 вересня 2022 року колишню вулицю Філатова у Львові було перейменовано на честь Ігоря Дашка. Крім того, вулиці, що перейменовані на його честь, тепер є у Самборі та Хмельницькому.

Нагадаємо, Ігор Дашко народився у місті Самбір, що на Львівщини. У 1999 році вступив до лав прикордонників. Зокрема, понад 10 років свого життя офіцер присвятив службі з охорони західних рубежів України.

Читайте також: Львів попрощається з двома Героями. 

В боях за Маріуполь, під час спроби прориву противником оборони, прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Був важко поранений. Щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію, Воїн прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. У радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: «Слава Україні!»

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий