Сьогодні восьма річниця збиття малазійського літака MH17 (ФОТО)

Вічна пам’ять загиблим!

Сьогодні, 17 липня, восьма річниця збиття «Boeing 777» біля Донецька.

17 липня 2014 року літак компанії «Malaysia Airlines» виконував регулярний рейс МН17 — з аеропорту «Схіпгол», Амстердам до аеропорту «Куала-Лумпур», загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб).

Жертви збиття:

Літак «Boeing 777» було збито 17 липня 2014 року неподалік Торезу, Донецької області, у ході російської збройної агресії на сході України. Міжнародне розслідування встановило, що літак збито зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва.

Незалежні дослідники стверджують, що ЗРК «Бук» належав 53-й зенітній ракетній бригаді з Курська (РФ). 24 травня 2018 влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака.

За кількістю жертв катастрофа «Boeing 777» стала найбільшою в історії України і загалом у XXI ст., якщо не враховувати терактів 11 вересня 2001 року; найсмертоноснішим збиттям пасажирського літака.

Збиття літака спричинило нову хвилю міжнародних санкцій західних держав проти РФ. Чимало експертів уважають це «переломною точкою» у стосунках РФ з США, ЄС та їхніми союзниками.

23 червня 2022 року ПАРЄ підбили підсумок, що «Найпереконливіший сценарій на сьогодні — MH17 збитий російським »Буком".

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт