Спецпризначенець СБУ: Україна має планувати війну одразу на 10 років

У спецпідрозділі СБУ "Альфа" запропонували нову "модель" мобілізації

фото: УНІАН

Боєць спецпідрозділу Служби безпеки України, екс-перша тенісна ракетка держави Сергій Стаховський, запропонував нову «модель» мобілізації, розраховану чітко за часом.

Як повідомляє УНІАН, на його думку, якби українці мали розуміння, упродовж яких термінів проходитимуть навчання та будуть воювати, це б мотивувало б їх більше на службу, розповів легенда спорту.

«Умовно кажучи, мобілізуємо людей, кажемо: ви там півтора місяця навчаєтесь, чотири воюєте, два місяці ви вдома, і так далі», - пояснив він.

Стаховський вважає, що в українців має бути розуміння, на що вони підписуються. Тому що зараз, під час призову на службу, ти розумієш лише те, що їдеш в один кінець: будеш на фронті, допоки тебе не вб'ють. «І це фігова історія. Так воно не має бути», - акцентував він.

Спецпризначенець СБУ не впевнений, коли саме може закінчитися війна: він не володіє повнотою інформації, щоб давати прогноз. Однак, на його думку, Україна має планувати війну одразу на 10 років.

Зараз воювати морально дуже важко, а суспільство втомилося - українці хочуть займатися своїм життям, майбутнім. «Кожен перестає думати про те, що в Україні війна. Кожен починає думати про те, що треба жити, треба себе розвивати», - сказав Стаховський.

Він акцентував, що Росія не зупиниться на захопленні Харкова чи якогось іншого умовного міста. Її мета - знищити Україну, і навіть якщо лідер РФ Путін помре або ж його вб'ють, війна не закінчиться. 

Читайте також: на одному з напрямків росіяни зібрали 50 тисяч військових.

«Тому що для них Україна – це червона шмата, яка відволікає від внутрішніх проблем», - пояснив він. 

Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також