Спецслужби викрили схему постачання і продажу українськими фармацевтами підроблених ліків російського виробництва для онкохворих (ФОТО)

Такий «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень прибутку щотижня

фото: МВС України

Правоохоронці під час спецоперації на Київщині та у Харкові ліквідували канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих медпрепаратів онкологічної групи. Більшу частину підробки виготовляли на території рф та у декількох країнах Близького Сходу.

Як повідомляє СБУ, щоб нелегально «імпортувати» фальсифікат, ділки ховали його у замаскованих технологічних порожнинах власних авто і перетинали держкордон з території третіх країн.

Потім оптові партії сумнівних медзасобів продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи у соцмережах. Безпосередню доставку «замовникам» здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси.

За наявними даними, щотижневі «прибутки» зловмисників становили мільйони гривень.

У результаті спецоперації викрили трьох учасників міжнародного злочинного угруповання, яке організувало нелегальний бізнес. Експертиза підтвердила, що виявлені у ділків медпрепарати є підробками та не відповідають заявленим в інструкції характеристикам.

Під час обшуків в аптеках та помешканнях фігурантів, а також в їхніх офісних та складських приміщеннях вилучено: велику кількість фальсифікованих лікарських засобів; незареєстровану вогнепальну зброю; чорну бухгалтерію; мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 321-1 ККУ (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинена організованою групою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:  в Україні продають небезпечний фальсифікат масла.

За повідомленням МВС, фігурантами виявилися двоє фармацевтів з Київської області та Харкова, а також директор аптеки з Київщини. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий