Спецслужби затримали керівника служби охорони чинного нардепа України (ФОТО)

У нього вилучили арсенал боєприпасів...

Фото: НАБУ

Детективи Національного бюро, спільно з оперативниками департаменту контррозвідки СБУ, затримали керівника служби особистої охорони народного депутата України за підозрою у незаконному зберіганні боєприпасів, повідомляє НАБУ.

Як зазначається, у нього вилучили декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї, які зберігалися без передбаченого законом дозволу.

Слідчі дії проводили в рамках розслідування фактів можливої державної зради нардепа, одержання ним неправомірної вигоди та легалізації незаконних статків.

За результатами серії обшуків правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку чинного нардепа проти України, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами. Після детального огляду та аналізу виявлених речей і документів діям народного обранця та його спільників нададуть належну правову оцінку. Також вилучили готівкою 200 тис грн, 49 тис євро, 11,5 тис дол. США. Статус цих коштів перевірятимуть.

Що ж до керівника охорони нардепа, то боєприпаси в нього вилучили.

За цим фактом детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Верховна Рада перевірить народних депутатів, які виїхали за межі України.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також