Спецслужби затримали людей, які знімали і поширювали відео ракетної атаки по Львову (ВІДЕО)

Їх відправили у фільтраційні пункти

Фото: AP Photo/Nariman El-Mofty / Джерело: Голос Америки

Попри постійні повідомлення в медіа, щодо заборони проведення стрімів чи фото/відеозйомок у момент авіаобстрілів, знаходяться й ті, хто вперто це ігнорує.

Як повідомляє СБУ у Львівській області, спецслужба оперативно виявила велику кількість таких «відеоспеціалістів», які викладали кадри авіаударів у соціальні мережі. Згодом, ми завітали до них в гості.

Зараз «блогери» знаходяться на фільтраційних пунктах та роздумують над своїми вчинками, а деякі з них вже щиро каються в здійсненому.

«Нагадуємо, що ваша, зовсім недоречна, «операторська» діяльність надає ворогу можливість проаналізувати здійснені обстріли та провести корегування вогню. Вразі, якщо у вас опинились такі відеоматеріали, не поширюйте їх у соцмережах, а надсилайте правоохоронцям. Не допомагайте ворогу», — наголошується у повідомленні.

Як інформує «Суспільне», СБУ затримала 11 людей, які знімали та поширювали кадри авіаударів по Львову. Як розповіла речниця Служби безпеки у Львівській області Роксолана Яворська, їх відправили у фільтраційні пункти.

«У перший день авіаудару по Львову, 18 квітня, затримали чотирьох людей, у другий — п’ятьох, у четвер ще двох. З ними провели профілактичні бесіди. Їх попередили, якщо вони здійснюють таку діяльність повторно, їх притягнуть до відповідальності», — розповіла Роксолана Яворська.

СБУ також виклала розповідь одного із чоловіків, який знімав авіаудар: «Я став свідком 18 квітня авіаудару по Львову, що зафіксував на відео і, не обдумуючи, надіслав кільком друзям через «Viber». У чому каюся, вибачаюся і більше такого робити не буду», — сказав чоловік.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий