Спецслужби затримали зрадника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки облаштував схрон з бойовими гранатами (ФОТО)

Наражав на небезпеку близьких задля вчинення терактів на Запоріжжі

СБУ затримала агента рф, який під дитячим ліжком у власній квартирі ховав зброю для вчинення терактів на Запоріжжі.

Як повідомили у спецслужбі, контррозвідка викрила ще одного учасника агентурної мережі фсб, яка на 9 травня цього року готувала серію терактів проти командування і спецпідрозділів Сил оборони на Запоріжжі.

Напередодні того дня співробітники СБУ затримали двох організаторів російської агентури під час спецоперації у прифронтових районах південного регіону.

Наразі в обласному центрі затримано їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки облаштував схрон зі зброєю та боєприпасами. Серед вилученого у зловмисника – автомат Калашникова зі спорядженими магазинами, бойові гранати і велика кількість набоїв до стрілецького озброєння.

Саме цей арсенал фігуранти планували використати для вчинення терактів у місті і поблизу передової. Основними цілями зловмисників були представники командування ЗСУ і спецпризначенці Служби безпеки України.

Третім учасником агентурної мережі фсб виявився житель Запоріжжя, який не приховував свої прокремлівські погляди у спілкуванні з оточуючими. Навесні цього року він потрапив у поле зору російської спецслужби. За вказівкою кураторів він обладнав у власній оселі тайник, у якому зловмисники складували незареєстровану вогнепальну зброю та інші засоби ураження.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого серед іншого виявлено: 3 бойові гранати Ф-1 і РГД-5; понад 800 набоїв до стрілецької зброї; 2 димові гранати РГД-55МЧ.

Читайте також: СБУ затримала блогера зі Львівщини, який принизив поранених воїнів, які виписували повістки.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його дій. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі джерел надходження зброї до рук фігурантів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий