Спікер Палати представників США оголосив, що надання допомоги Ізраїлю та Україні розглядатимуть окремо

Буде окреме фінансування Ізраїлю

Нещодавно обраний після довгої спекіріади на посаду спікера Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що «цього тижня ми збираємося внести в Палату представників законопроєкт про окреме фінансування Ізраїлю». Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Fox News у програмі «Sunday Morning Futures».

«Ми вважаємо, що це нагальна і термінова потреба. У світі відбувається багато речей, які ми маємо вирішити. І ми це зробимо. Але зараз те, що відбувається в Ізраїлі, потребує уваги. І я думаю, що ми повинні розділити допомогу і пройти через це», – сказав Джонсон.

Спікер Палати представників Конгресу США наголосив, що Конгрес має розглядати допомогу Україні та Ізраїлю окремо.

Майк Джонсон також вимагає від Білого дому більшої звітності щодо допомоги Україні. При цьому, через деякий час після свого обрання Джонсон таки сказав, що США має допомагати Україні.

Читайте також: Чи буде третя світова?«Україна має рік на підготовку» - екскомандир «Айдару» про загрозу для України та світу

Джонсон заявив, що він вірить, що окремий пакет допомоги Ізраїлю матиме підтримку обох партій як у Палаті представників, так і в Сенаті.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт