Співачка, яка зрадила Україну, вперше висловилася про війну

Після тривалого мовчання вирішила виправдатися

Співачка Ані Лорак, яка живе і працює в росії та довго мовчала про війну в Україні, попри те, що саме тут вона народилася і виросла. З початку повномасштабного вторгнення вона жодного разу не озвучила свою позицію, а лише ховалася від громадськості.

Поки в Україні гинуть військові, жінки і діти, вона вже встигла виступити на корпоративах за кордоном. Але про війну на Батьківщині так і не обмовилася.

Останньою краплею для українців стало те, що Лорак назвала себе найтитулованішою співачкою України, щоб поїхати з туром до Європи. Але і там їй виявилися не раді. Українська діаспора постаралася, щоб концерти зрадниці скасували. 

 І тільки після цього співачка зважилася висловитися про війну. Вона оприлюднила звернення до шанувальників на своєму офіційному сайті.

«Я пишу цей лист від чистого серця. Я довго мовчала, і, напевно, це було помилкою, оскільки це мовчання використовувалося проти мене. Тепер я хочу розставити всі крапки над «і», висловити, що я дійсно відчуваю. Останнім часом моє ім’я цинічно використовується для різноманітних політичних і медійних маніпуляцій. При цьому моя громадянська позиція є і залишається незмінною: я люблю Україну, і любов до Батьківщини ввібрала з самого дитинства. Я народилася в прекрасному буковинському краї і вважаю, що патріотизм людини визначається не словами, а вчинками. Впродовж 20-ти років моєї творчої діяльності, я прославляю Україну по всьому світу, на всіляких конкурсах і фестивалях, приносячи нагороди і формуючи позитивний образ України. Моя місія як артиста нести музику, дарувати людям радість», — написала Лорак.

Вона додала, що не можна змішувати два поняття — «артист» і «політик». При цьому, за її словами, саме політики зараз використовують її ім’я з метою своїх брудних ігор.

«Я зробила свій вибір — нести любов людям через музику. Це завжди було і буде моїм вибором: служити людям своєю творчістю. Коли я на сцені, з глядачами мене об’єднують — музика і любов. Коли я співаю, я співаю для всіх і не поділяю свого глядача за національністю або релігією, за кольором шкіри або сексуальною орієнтацією. Для мене, це не чорний або білий, це просто люди, які люблять мою музику, а я співаю для них», — додала Лорак.

«Ніхто не має права мені диктувати, яким чином мені любити і підтримувати свою країну. Свій внесок у справу миру, злагоди, підтримки українських громадян я роблю не під тріск телекамер, а так, як вважаю за потрібне і гідним. Я не прошу всіх погоджуватися зі мною, але я прошу поважати мою думку. Тому що демократія — це повага думки інших. Це цивілізований шлях будь-якої демократичної держави, в якому головною цінністю вважається людське життя, сім’я, мир і процвітання. Тому ні «ДНР», ні «ЛНР», ні «Правий сектор», ні «Свобода», не мають морального права стосуватися мого імені. Вони не мають ніякого відношення до мене», — підсумувала співачка.

Нагадаємо, народних артистів України, які підтримують або замовчують війну, позбавлять звань.  

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк